Voor wie

Wanneer de mantelzorger merkt dat zijn/haar naaste minder gaat ondernemen, zich thuis gaat vervelen, zich nutteloos voelt en minder buiten komt, dan kan Zoggelhoeve een uitkomst bieden.

Dementerenden die willen, kunnen komen helpen met de dagelijkse activiteiten op de hoeve. Zoggelhoeve biedt hen op deze wijze de mogelijkheid om in een veilige, huiselijke locatie zich weer nuttig te voelen.

De cliënt die behoefte heeft aan gezellige of creatieve activiteiten kan gebruik maken van de activiteiten binnenshuis. De cliënt die het liefst fysiek in de weer is en graag buiten is, kan gebruik maken van de activiteiten buitenshuis.

Wat doen we?

Zoggelhoeve wil graag weten wie haar cliënt is, hoe hij/zij leeft, wat hij/zij graag doet en hoe zijn/haar dag eruitziet. Want alleen zo kunnen we zorg en begeleiding bieden waarbij de cliënt zich prettig voelt.

Persoonlijkheid, beleving en levensgeschiedenis vormen de basis voor onze zorg. We leren graag ieders verhaal kennen om zo voor een sfeer en omgeving te kunnen zorgen die zo goed mogelijk bij onze cliënten past.

De zorg is volledig gericht op mogelijkheden en daarbij staat plezier in het leven voorop. De cliënt moet zich op zijn/haar gemak en vooral “thuis” voelen.

Iedereen wordt gestimuleerd om deel te nemen aan de gezamenlijke activiteiten maar steeds wordt er rekening gehouden met ieders voorkeur en mogelijke beperkingen. De cliënten krijgen voldoende gelegenheid om naar behoefte te kunnen rusten.

Bij gezamenlijke activiteiten moet men denken aan bewegen op muziek, het doen van groepspelletjes, het maken van een groepswandeling etc.

Tussen de middag wordt er samen met de cliënten een warme, voedzame lunch bereid. Aan het einde van de dag wordt er een uitgebreide broodmaaltijd geserveerd waarbij de mantelzorger kan aanschuiven.

De week wordt afgesloten met een vrijdagmiddagborrel. Hierbij is de mantelzorger ook van harte welkom.

Onze werkwijze

Iedereen is uniek en waardevol, je mag er zijn om wie je bent. Wij vinden het erg belangrijk dat iedere cliënt zich bezig kan houden met zijn of haar talenten en interesses.

Het is de ambitie van de Zoggelhoeve om deze unieke mens centraal te stellen en uitstekende persoonlijke begeleiding te bieden. Dat doen we door uit te gaan van de persoonlijkheid en levensverhalen van onze cliënt. Daarbij is het belangrijk dat de cliënt de regie over zijn/haar leven heeft en bieden wij de mogelijkheid om daar inhoud aan te geven.

De vraag en wens van de cliënt, de mantelzorger(s) en/of overige zorgverleners zijn richtinggevend aan het aanbod van onze diensten op het gebied van dagbesteding, activering, zorg en welzijn.

Het tonen van aandacht, begrip, respect, invoelend vermogen en een vriendelijke, warme, integere, humor volle, bejegening van cliënten is hierbij van wezenlijk belang.